Vil du gerne fastholde dine kunder? Så er løsningen, at du er på forkant med deres udvikling, så du kan kontakte dem på de helt rigtige tidspunkter. Ved hjælp af Lassos intelligente robot, der overvåger CVR-registeret og skriver nyheder, når der sker ændringer hos firmaer, giver vi dig muligheden for at vide alt, der er relevant om dine kunder.

Lav telefon-opkaldet, der skiller dig ud

Som sælger kan du overvåge dine kunder, og ringe dem op, når en ændring sker. Forestil dig fx:

· Ændringer i direktionen eller bestyrelse: Hvis personkredsen omkring firmaet ændrer sig, skal du vide det. Skal en ny direktør fx have et serviceopkald og ønskes tillykke med den nye post – eller skal du præsentere dig overfor et nyt ledende bestyrelsesmedlem.

· Nye regnskaber: Hvis en virksomhed indberetter et nyt regnskab, er dette en oplagt mulighed for en sælger at ringe dem op. Skal der evt. siges tillykke hvis firmaet vækster – eller skal der iværksættes særlige indsatser, hvis regnskaber er dårligt, med revisoranmærkning eller going concern?

· Ændringer i stamoplysninger: Flytter firmaet, skifter de telefonnummer eller ændrer de status, har du mulighed for at vide det, som den første.

· Statusændringer: Ændrer de branchekode, hovednummer eller formål, får du også dette at vide med det samme.

Eksempel på nyheder om en virksomhed

Alt sammen - og mere til - er muligt at overvåge i Lasso. Ikke nok med at det sikrer dine muligheder for retention, så kan denne viden også være afgørende for at kunne mersælge: Et adresseskift kan være tegn på at virksomheden vokser, ligesom et ejerskifte eller en fusion kan være muligheden for at få kontakt til en ny potentiel kunde.