Når Simon Rabbe ikke jonglerer med diverse ingredienser og råvarer fra det italienske køkken, jonglerer han med API-adgange som vores nye back-end udvikler. Mød ham her og hør hvad, der i hans optik, er god udvikling.

Hvad består dit arbejde af hos Lasso?

Jeg er back-end udvikler og hvis det skal siges på en lidt mere illustrativ måde, så omhandler det den teknik, som foregår bag, hvad brugeren ser. Dvs. front-end udvikling omhandler det, som du ser som bruger, hvor back-end er det, der sker på serveren, oppe i skyen og hvor logikken samt udregningerne er.

Hvordan blev du udvikler?

Det var lidt af en omvej – jeg har altid været matematisk og teknisk anlagt. Så jeg vidste godt, det var den vej, jeg måske skulle gå. Min familie har også altid haft IT løbende i årene. Men jeg startede faktisk på en bachelor som kemiingeniør og tog herefter en kandidat som materiale og proces-ingeniør på DTU. Det lå så dejligt tæt på Birkerød, hvor jeg kommer fra. Men fandt så senere ud af, at det måske ikke helt var dét, jeg skulle. Så jeg vendte tilbage til skolebænken og uddannede mig som IT-ingeniør samme sted. Så nu har jeg også IT-blod i årene.

Hvornår er noget udviklet godt?

Det er svært at svare specifikt på sådan et spørgsmål – der er alt for mange variabler, som kan være afgørende.

Fair nok. Så lad mig spørge på en anden måde: hvorfor er Lasso udviklet godt?

Der er flere ting i det – det første er, hvordan portalen fungerer for brugeren: hvordan ser det ud rent designmæssigt og er det nemt at bruge? Så er der stabilitet og performance. Altså kort sagt: fungerer det? får du de rigtige ting ud og får du det hurtigt nok? Det er naturligvis vigtigt for IT-systemer. Men det tredje er så også, når du har koden, hvordan er det at arbejde med det som udvikler og hvordan er det at komme ind som ny udvikler? Er det sådan, at jeg kan lave en ny integration i den nuværende kode som udvikler? Det er alt sammen noget, som vores system har og kan.

Vores system er utrolig modulerbart og det gør det nemt for mig, at kunne koble fx en ny integration på den eksisterende kode – og i sidste ende er det en fordel for brugeren, da det gør, at vi hurtigere kan tilføje en ny funktionalitet.

Hvis du skulle nævne 3 egenskaber, som man skal besidde som en god udvikler, hvad skulle de så være?

Det vigtigste er, at man har en logisk forståelse. Udvikling er generelt set ren logik og at have et overblik over hvis du gør én ting, så sker en anden ting. Jeg tror også, det er væsentligt at være lærevillig og være åben over for nye idéer. For det er en profession, som hele tiden udvikler sig. En tredje ting er dine kommunikationsevner. For rigtig mange projekter gælder det, at du typisk ikke er alene om dem. Derfor er det vigtigt at du kan kommunikere med dels andre udviklere og dels resten af dit team i firmaet – også kollegaer som måske ikke har en forståelse for IT.  Kommunikation er faktisk enormt vigtigt og desværre måske også noget, som de fleste udviklere overser.

Hvad er den værste fejl, man kan begå som udvikler?

Slette produktionsdatabasen. Ej spøg til side - det værste er, at du kan begå en fejl og så ikke kommunikere det videre til dit team. Det er vigtigt, at man er villig til at se kritisk på sit arbejde, og finde sine fejl, for kun på den måde kan man finde og løse problemet. Du kan altså sagtens begå fejl, men hvis du forsøger at gemme det væk, så kan du ikke arbejde sammen med dit team og få problemet løst.

Hvis du ikke var udvikler, hvad ville du så være?

Så skulle det være kok. Jeg kan vildt godt lide at lave mad.

Hvad er dit favoritkøkken?

Det er meget afhængigt af humøret. Nogle gange laver jeg kinesisk, andre gange indisk mad. Men hvis jeg nu skal vælge, så må det være det italienske køkken. Det fungerer bare.