De fleste frygter at fejle - men i virkeligheden opstår potentialet for at lære noget først idét, man har begået en fejl. Mød vores Chief Sales Officer, Martin Willadsen, og hør mere om, hvordan han skaber plads til fejl og mulighed for at tage ansvar.

Hvis du skulle nævne 3 ting, som du værdsætter ved en god sælger, hvad skulle det så være?

Først og fremmest skal en sælger tage ansvar for sin egen inspiration – og hvad mener jeg så med det? Jo, du skal sørge for at holde dig selv inspireret. For hvis du ikke selv er inspireret, så kan du ikke inspirere andre, og hvis du ikke kan inspirere kunderne, så får du svært ved at sælge og få succes som sælger. Derudover værdsætter jeg en sælger, der sørger for dels at være relevant og dels at være forberedt overfor kunderne. Du skal vide, hvem kunden er, og hvorfor du taler med vedkommende. Og så skal du kunne diagnosticere kundens behov og vide, hvorfor og hvordan du kan imødekomme det.

Hvordan forsøger du så at få de egenskaber frem i dine sælgere?

For mig handler det om dagligt at praktisere mit livsmotto: For at behandle alle mennesker "rigtigt", skal du behandle dem forskelligt. Jeg skal kende mine sælgere. For når du kender dine sælgere, så ved du, hvor du skal sætte ind og hjælpe med at få det bedste frem i dem. Helt lavpraktisk så har vi et inspirationsmøde en gang om måneden, hvor vi mødes og skiftes til at holde et oplæg om det, som inspirerer os hver især. For når vi holder fast i, hvad der inspirerer os, så er vi typisk også inspirerende at snakke med. Og så sælger du bedre.  

Hvad skal man gøre for at imponere dig som chef?

For mig er vejen til målet ekstrem vigtig – og i det her tilfælde er målet, at vores salgsafdeling skal præstere på bedste vis. Det handler om at turde at fejle. For først når du fejler, så lærer du. Så hvis man skal imponere mig, skal man være modig og turde at begå fejl. Det er ikke ensbetydende med, at vi skal fejle hele tiden, eller at det ikke gør ondt at fejle – det er jo normalt ikke fedt at fejle – men hvis vi ikke viser modet, så mister vi også muligheden for potentielt at lære af fejlen, og så udvikles vi ikke.

Hvad er det sværeste ved jobbet som CSO?

Jamen i de fleste virksomheder, der har en salgsafdeling, som er meget afhængig af deres udviklingsafdeling – og vice versa skal jeg nok lige huske at sige – så er der et konstant prioriteringsarbejde i hvad, der skal udvikles først. Og det er naturligvis en opgave, som kræver konstante strategiske overvejelser.  

Hvad var det så ved Lasso X, som tiltrak dig?

Jeg har arbejdet i salgsbranchen i mere end 16 år, og da jeg lærte Lassos løsninger at kende, kunne jeg slet ikke forstå, hvordan jeg overhovedet har kunnet undvære produktet. Så den umiddelbare tiltrækning ved Lasso X var uden tvivl kærligheden til produktet.

Hvor er Lasso X om 10 år?

I Lasso udvikler vi ikke standardprodukter, men løsninger baseret på vores kunders ønsker og behov. Når vi ser en udfordring i en branche, så udvikler vi det produkt, der kan skabe mest muligt værdi inden for den branche. Fremtiden for Lasso vil derfor bære præg af, hvilke behov vores kunder får, og hvordan vi kan svare på det. Kort sagt: om ti år er vi der, hvor vores kunder tager os hen.