Hvorfor er der så få kvinder i tech industrien - og hvilken rolle har erhvervslivet i at fremme lige repræsentation i branchen? Det satte Dansk Erhverv, IT Branchen og Women in Tech på dagsordenen da, de åbnede op for Børssalens døre til dette års 'Kvindernes internationale techdag'.

"Jeg tror ikke, jeg lyver hvis jeg siger, at jeg står herinde i den smukke Børssal 2-3 gange om dagen", indleder adm. direktør for Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen og fortsætter: "Og aldrig har jeg set et så smukt syn til et så vigtigt et arrangement som i dag", fortæller han til en propfuld sal af kvinder - inklusiv hans egen datter som han også får vinket og smilet til fra scenen - som alle var mødt op for at høre, og debattere erhvervslivets rolle i at få flere kvinder ind i it-branchen.

Adm. direktør v. Dansk Erhverv - Brian Mikkelsen

Formiddagen bød på en lang række inspirerende talere, som alle kom fra hver deres techvirksomhed, som alle havde deres bud på, hvorfor kvinder vælger ikke, at gå ind i tech industrien, og hvad vi som erhvervsliv, men også samfund bør gøre.

Uddannelses- og forskningsminister, Ane Halsboe-Jørgensen, pointerede, at vi som forældre skal være bevidste omkring, hvordan vi opdrager vores børn - særligt når det kommer til, hvilken uddannelse de skal vælge - og sørge for, at vi ikke pådutter dem nogle interesser blot fordi, 'de er piger' og derfor 'er gode til sproglige fag' - men forsøge at åbne op for en eventuel interesse indenfor uddannelser, som p.t. er meget mandsdominerede.

Adm. direktør ved Microsoft Nana Bule fortsatte og pointerede, at danske virksomheder skal være meget bedre til at orientere sig mod et mere mangfoldigt udsnit af kandidater, når de ansætter - hvilket var en pointe som Anja Monrad, Senior Vice President & General Manger v. Dell, delte og kommenterede at: "mangfoldige teams performer bedre".

Dermed er det ikke blot et spørgsmål om, at ansætte flere kvinder eller ej. Det er et spørgsmål om, at have et så mangfoldigt team som muligt, fordi de performer og skaber bedre resultater end et team med udelukkende ét køn.

Vi takker for en inspirerende dag!