Lasso-platformen giver adgang til data og nyheder i realtid om mere end 800.000 danske virksomheder. Data, der er samlet på tværs af kilder, men som i platformen kan tilgås ét sted. Det er dog langt fra alle virksomheder, der abonnerer på en professionel løsning, hvor de kan se alle virksomheders stamdata, nøgletal, ejerforhold etc.

Derfor har vi i maj 2021 sammen med analyseinstituttet, Voxmeter, gennemført en undersøgelse i 200 virksomheder om deres brug af B2B-kundedata. Virksomhederne er udvalgt på tværs af relevante brancher og er repræsentative for dansk erhvervslivs sammensætning, dvs. der er forholdsvis flest SMV’ere i undersøgelsen. Vi har især haft fokus på virksomhedernes kommercielle brug af kundedata, så det er de salgsansvarlige, vi har interviewet.

Hvor får virksomhederne egentlig deres kundedata fra? Hvordan anvender de dem i salgsarbejdet? Hvor gode og opdaterede er oplysningerne – og er de indsamlet i overensstemmelse med GDPR? Hvor automatiseret er salgsindsatsen?

Disse og en række andre spørgsmål vil vi i de næste uger afdække ved at publicere forskellige resultater fra undersøgelsen. Ikke overraskende er der mange steder plads til forbedringer i måden, som man indsamler, bearbejder og anvender B2B-kundedata. Det står dog også klart, at der fortsat hersker en noget broget opfattelse af, hvad det vil sige at arbejde med f.eks. CRM eller erhvervskundedata i det hele taget.

Det kan du få et dybere indblik i, når vi over den næste periode deler de svar, vi har indsamlet. Indtil da kan du også blive skrevet op til at modtage hele Voxmeters rapport ved at kontakte os på mail.

Vil du skrives op eller har du spørgsmål til undersøgelsen, er du velkommen til at kontakte os på tlf.: 71747812 eller email: contact@lassox.com