Det var lige præcis dét spørgsmål, som vi - sammen med PwC og IF Forsikring - havde fornøjelsen af at besvare til tirsdagens gå-hjem-møde hos Erhvervsstyrelsen, hvor snakken gik om de mange muligheder, der er med offentlig data.

Data er det nye muld!

"Data er den smukkeste ressource i hele verden", indleder Christoffer Kjældgaard Giwercman (chef for dataservice og offentlige data hos erhvervsstyrelsen) gårsdagens gå-hjem-møde med et blink i øjet. Og vi kunne naturligvis ikke være mere enige!

Rådssalen, erhvervsstyrelsen

Det smukke ved data er at det kan genbruges - igen og igen. For selvom at virksomheder, institutioner eller organisationer kalder Erhvervsstyrelsens API op til 3 milliarder gange årligt - og Lasso faktisk står for de 400 millioner af dem - så løber vi aldrig tør for data.

Vores Key Account Manager, John Habib præsenterer PwC og IF Forsikring

Fordi at data kan genbruges i uanede mængder, synes der også at være ubegrænsede muligheder for brugen af det - og det var da også årsagen til, at både vi, PwC og IF Forsikring var inviteret til at fortælle om, hvordan vi bruger Erhvervsstyrelsens data - og hvordan det er med til at effektivisere vores arbejde.

Når Christoffer siger, at data er den smukkeste ressource i verden, så er det naturligvis også fordi at det er bæredygtigt - og kan være med til at gøre erhvervslivet mere bæredygtigt - både direkte men også indirekte i form af bedre og mere bevidste strategiske valg ift. transport og logistik. Derfor er data altså ikke det nye guld eller olie, som man typisk siger. Men det nye muld.