Rigtig mange brancher og industrier har stereotyper – Og nogle gange holder de stik og andre gør de ikke. Bjørn Nielsen er Account Manager hos Lasso X og fortæller, hvordan man skal bevare tiltroen og modet til at være sig selv – uanset hvilken branche eller industri man arbejder i.

Hvad består dit arbejde af?

Som account manager har jeg med salg og kunderelation at gøre, og typisk består mine kunder af mindre virksomheder inden for mange forskellige slags brancher. Det kan eksempelvis være konsulentvirksomheder, vikarbureauer eller mindre reklamebureauer.

Hvad er det som giver disse kunder mest værdi?

Det er alt lige fra at kunne risikovurdere kunder til at have et konkret værktøj, som hjælper dem med at kortlægge potentielle nye kunder. Alt det kan Lasso X’s dataløsninger hjælpe dem med. Årsagen til at de er interesserede i vores løsninger er forskellige, men for mindre virksomheder handler det typisk om, at de er interesserede i at vokse. Og det er faktisk også det, som er grunden til at jeg holder mest af at have med mindre virksomheder at gøre; at følge dem i den proces og se hvordan de vokser med vores produkt.

Hvad er det som gør den rejse spændende?

Det er spændende at give en virksomhed nogle redskaber, som kan være med til at skabe værdi for dem og som giver dem ro i maven til at kunne opnå succesoplevelser. Der er nok mange der tror, at vores dataløsninger kun er for store virksomheder, men det er helt forkert. Vi hjælper lige så meget mindre virksomheder med f.eks. at finde nye kunder eller risikovurdere dem.

Hvad er dit bedste råd til fremtidige sælgere?

Det er at være sig selv. Der er nok en del som har en idé om hvordan sælgere er og bør være. Typisk den her lidt højtråbende og excentriske type, som for nogen kan virke grænsende til irriterende. Men det er jeg et konkret eksempel på, at man ikke behøver at være. Det gælder dybest set om at have mod til at være sig selv. For så er man ærlig. Og når man er ærlig over for sig selv, så er man også ærlig over for kunderne. Og det tror jeg de kan fornemme.

Hvad kan du bedst lide ved at være sælger hos Lasso X?

Mine kollegaer. Det er den helt store force, som vores firma har; ånden og arbejdskulturen hvor der er positiv energi og trygge rammer til at være den man er.