Efter at have været lukket ned i en længere periode, har restauranterne endelig kunne åbne dørene op igen - men hvordan har branchen egentlig klaret sig under corona? Vi dykker ned i data her.

243 RESTAURANTER ER GÅET KONKURS I 2020
Uanset om du er til fisk, fugl eller fermenterede grøntsager, så havde du muligheden for at få serveret din favorit-ret på én af landets i alt 3.889 restauranter i 2020. Da året var omme måtte 243 restauranter meddele om konkurs, og 352 fuldtidsansatte måtte finde et nyt arbejde. De fleste konkurser skete umiddelbart efter første bølge i august måned under corona.

Fakta: Udover de førnævnte 243 konkursmeldinger ophørte 407 restauranter, som var registreret som enkeltmands,- eller personligt ejede virksomhed eller interessentskaber.

Måske lidt overraskende så var der ikke den store forskel på antallet af konkurser fra året forinden - i 2019 var der nemlig ud af de i alt 3.319 aktive restauranter, 279 af dem som gik konkurs.

Antal af konkurser fra 2016-2020

SÅDAN FORDELER KONKURSERNE SIG PÅ REGIONPLAN
Ser vi på de forskellige regioner, står Hovedstaden for lidt over halvdelen af landets konkurser i 2020 - her var antallet af konkurser pr. indbyggere syv gange så højt, som det var i fx Nordjylland. Med lidt over 1 restaurant pr. 1000 indbygger, er det måske heller ikke så overraskende, da der også findes markant flere restauranter pr. indbyggere i Hovedstaden.

Antal konkurser i regionerne i 2020

HVILKE RESTAURANTER KLAREDE DEN IKKE?
De restauranter som måtte meddele om konkurs i 2020 var - udover at være mindre restauranter og forholdsvis nyetablerede - også de mest økonomisk udsatte, da langt over halvdelen havde en negativ egenkapital efter året var omme. Derudover er der ca. dobbelt så mange ansatte hos de virksomheder, som ikke gik konkurs i 2020.


Er du interesseret i at dykke yderligere ned i de konkursramte restauranter - eller andet data omkring andre brancher - skal du ikke tøve med at kontakte os og høre mere på contact@lassox.com eller 71 74 78 12