Når man skal risikovurdere virksomheder, foretager man typisk en kreditvurdering. Men hvad gør man, når man ikke har regnskaber at risikovurdere ud fra? Det var netop det, som Lassos løsningsforslag fokuserede på til Erhvervsstyrelsens challenge under temaet Anti Money Laundering - og selvom der var skarp konkurrence, er vi stolte over at kunne fortælle, at vores løsningsforslag blev kåret som vinder.

Arrangementet blev afholdt hos IDA ved Kalvebod Brygge

For at bekæmpe økonomisk kriminalitet er det essentielt for bl.a. revisorer, banker, advokater m.m. at kende til deres kunder; virksomhederne. For virksomheder som allerede har aflagt regnskaber, risikovurderes disse typisk ud fra nøgletal. Men hvad gør man, når en virksomhed ikke har aflagt regnskab - fordi de fx er nystartede?

Alt hvad en CVR-relateret person eller virksomhed gør, bliver registreret i CVR og efterlader spor - spor, som vi kan kortlægge og strukturere og omdanne til observationspunkter, som skal kunne gøre brugeren opmærksom på mistænkelige aktivitet.  

Resultatet bliver en omfattende netværksanalyse, som kobler personer og virksomheder i det danske erhvervsliv, og skal gøre det klart hvilken type kunde, man har at gøre med inden et potentielt samarbejde indledes.

Gustav Wolter og Marie Falk Eriksen præsenterer Lassos løsningsforslag

Hos Lasso X har vi flere års erfaring med et monitoreringsystem, hvilket har den effekt, at når vi lytter på en datakilde - og den ændrer sig - bliver brugeren notificeret med det samme. Derfor sikrer vores løsning en løbende ajourføring.

Åbne data som CVR er nøglen til vores løsningsforslag - for kun i kraft af åbningen af dem, har vi mulighed for at skabe innovative løsninger, som ikke blot kommer andre virksomheder til gode, men forhåbentlig har en samfundsmæssig værdi.

Juryen bestod af (fra venstre): Louise Buchter (Advokat og Director v. Kammeradvokaten), Kjeld Gosvig-Jensen (Juridisk direktør v. Finans Danmark) og Tony Johansen (Head of Regulatory Risk v. Deloitte)

Vi takker for et fremragende arrangement og for de mange inspirerende og innovative løsningsforslag - og vi glæder os til at udvikle den konkrete løsning og få den på markedet.

En særligt tak skal også lyde til Happy42 og Seismonaut for at facilitere arrangementet, workshoppene etc.